Preskočite na glavni sadržaj

Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Krešimira Fijačka

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Krešimira Fijačka, jednog od doajena hrvatskoga novinarstva, dugogodišnjeg urednika Vjesnika i dopisnika iz Bonna i New Yorka koji je ostavio duboki trag na nacionalnoj medijskoj sceni.
vrijeme: 23.05.2022. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Od unutarnjih do vanjskopolitičkih tema, analiza i komentara, Krešimir Fijačko se već svojim prvim tekstovima nametnuo kao jedan od najsnažnijih pera hrvatske novinarske scene. Od početka sedamdesetih godina, od kada je počeo pisati za „Vjesnik" nekad najprestižnijoj, visoko tiražnoj hrvatskoj novini, Krešimir Fijačko posvetio joj je gotovo cijelu svoju novinarsku i uredničku karijeru te postao jedan od njezinih zaštitnih znakova. Studirao je povijest umjetnosti i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Beču, a sociologiju i filozofiju Zagrebu te profesionalnim i kreativnim pristupom svakoj temi, otkrivao široki raspon svojega obrazovanja.
 
Krešimir Fijačko bio je jedan od naših najvrsnijih vanjskopolitičkih novinara, dokazavši se kao dopisnik „Vjesnika" iz Bonna i New Yorka, izvješćujući i komentirajući ključne promjene na međunarodnoj sceni iz svjetskih središta. Svojim uredničkim umijećem, svojim bogatim iskustvom, Krešimir Fijačko odgojio je plejadu Vjesnikovih novinara i urednika koji danas oblikuju hrvatsku medijsku scenu.