Preskočite na glavni sadržaj

Subversive Festival i KIC najavljuju program Kulturna infrastruktura zajednice

​U organizaciji Subversive Festivala i Kulturno informativnog centra (KIC) od siječnja do travnja 2023. održavat će se program Kulturna infrastruktura zajednice koji će se sastojati od niza panela, filmskih projekcija i umjetničkih akcija.
vrijeme: 24.01.2023. - 25.01.2023.
mjesto: Zagreb
url: http://www.kic.hr


Kulturna infrastruktura zajednice program je panel rasprava i kulturno-umjetničkih događanja koji preispituje trenutačno stanje, uvjete i kapacitete kulturne i umjetničke proizvodnje u gradu Zagrebu, s ciljem stvaranja pretpostavki za nove modele te proizvodnje, one koje bi povezivale različite tipove publike te nadilazila socijalne i teritorijalne fragmentacije.

Prva panel rasprava održat će se 24. siječnja u 19 h u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb) pod naslovom Kulturna kartografija grada: centar i periferija kulturne proizvodnje. Sudionici prvog panela - umjetnici, kustosi, arhitekti i urbanisti – ponudit će kritičku analizu stanja kulturne infrastrukture grada, promisliti o drugačijim modusima njezine upotrebe i namjene, predložiti nove kulturne punktove ili žarišta. 
U nastavku programa u srijedu 25. siječnja u 19 h u Dokukinu KIC održat će se projekcija dvaju utjecajnih dokumentaraca o urbanom planiranju kao uvertira u višemjesečni filmski ciklus koji će tematizirati neke od gorućih problema urbane svakodnevice i identiteta gradova. 
Ulaz na panel i projekciju je slobodan.

Detaljnije o programu