Preskočite na glavni sadržaj

'Stvaranje iznutra' - tribina programa 'Kreativnost spašava svijet?'

Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor 'Stvaranje iznutra' u ponedjeljak, 25. rujna, u 18,30 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
vrijeme: 25.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/people/Hrvatski-PEN-Centar/100042381474891/

Koje su sličnosti između književne kritike i književnosti, tj. po čemu je kritika bliska umjetničkom djelu? Što nas tjera na pisanje i na čitanje i čemu nas je pisanje naučilo? Koja je razlika između pisanja kritika i književnih tekstova? Otkuda ta potreba za pravom umjetnošću, za sadržajima koji nas stvarno pomiču s mjesta? I što određuje te sadržaje, po čemu ih prepoznajemo, zašto ih volimo? Kako se nadopunjuju poezija, proza, slikovnice, slike i ilustracije – zašto posežemo za njima, što u njima nalazimo? Zašto nam je u obrazovnom sustavu potrebno više umjetničkih sadržaja? Kako u maloj sredini zadržati kriterije? Što čitamo i što preporučujemo za čitanje?
 
O ovim i brojnim drugim temama 25. rujna, u organizaciji Hrvatskoga PEN-a (program „Kreativnost spašava svijet?“), razgovarat će književnica, teatrologinja, kritičarka Nataša Govedić i nezavisna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.