Preskočite na glavni sadržaj

Studiju Tumpić/Prenc pripala nagrada za najbolju primjenu boje

Po prvi puta u povijesti održavanja Pentawards festivala, u suradnji s Pantoneom, dodijeljena je nagrada za najbolju primjenu boje, čije je zlato pripalo Studiju Tumpić/Prenc, priopćeno je iz ovog Studija.
url: https://www.tumpic-prenc.hr/

Pentawards slovi kao najvažnije međunarodno natjecanje specijalizirano za dizajn ambalaže, a od ove godine uvodi i posebnu nagradu - “Best Use of Colour”. Dodjeljuje ju u suradnji s Pantoneom, vodećom globalnom kompanijom u svijetu boja koja već više od 50 godina pruža standard boje raznim industrijama, primarno grafičkom dizajnu. Boca maslinovog ulja “Istriana” svoje je mjesto zaslužila natječući se među više od 2 000 prijava iz 60 država svijeta, od kojih je tek 25 projekata odabrano za finaliste.

...Ovi su kreativci posebnu pažnju posvetili samoj boji proizvoda, što im je na kraju i donijelo najsjajniju “The Best Use of Colour” nagradu, odabranu prema kriterijima inovativne upotrebe boja, izvedbe projekta, primjene na ambalaži i povezanosti s emocijama.
Naime, boja terakote koja je korištena odgovara boji zemlje na kojoj rastu masline ovog proizvođača, a naziva se još “Terra Rossa”, odnosno Crvena Istra.
No, otišli su i korak dalje, pa su tako u samu boju umiješali postotak prave istarske zemlje. 

Na realizaciji projekta, Studio Tumpić/Prenc surađivao je s talijanskim tvrtkama Wine&Industrial Packaging i Tipografia Crivellari 1918.