Preskočite na glavni sadržaj

Stručni skup: 'Digitalizirana zagrebačka baština: 2007. - 2022.'

Stručnim skupom povodom 15 godina provedbe projekta Digitalizirana zagrebačka baština bit će široj kulturnoj i znanstvenoj zajednici predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, njegov doprinos povećanju dostupnosti knjižničnih sadržaja, razvoju knjižnične djelatnosti, stručnom usavršavanju djelatnika, kao i suradnji s drugim baštinskim ustanovama. Skup će se održati 1. prosinca u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici.
vrijeme: 01.12.2022. -

Uz predstavljanje i analizu digitalizacijskih projekata u Hrvatskoj, dio izlaganja bit će posvećen problematici autorskih prava i korištenju digitalizirane građe u stručne, znanstvene i edukativne svrhe. Skup će  predstaviti i nove tehnologije trajne pohrane, agregacije i kriptografske zaštite digitalne imovine.

Skup je namijenjen knjižničarima, arhivistima, kustosima, muzejskim i drugim djelatnicima i stručnjacima koji sudjeluju u programima digitalizacije građe.
 
Skup će se u hibridnom obliku održati 1. prosinca s početkom u 9 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, Odjel za djecu i mladež, Starčevićev trg 4.

Za online sudjelovanje potrebno je registrirati se na poveznici:
https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUpceCrrjIrEtxGyTIe5GWPl1Z6hb8GzACb 

Broj sudionika je ograničen na 100.
Svi prijavljeni nakon registracije dobit će poruku e-pošte s informacijom kako se pridružiti sastanku.

Skup je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Sponzor skupa je tvrtka ArhivPRO.

Izvor: KGZ