Preskočite na glavni sadržaj

'Stavi sjedalicu desno' - online koreodrama

'Stavi sjedalicu desno' - online koreodrama
Kazališna družina Play Drama predstavlja online koreodramu "Stavi sjedalicu desno” snimljenu u formi kratkog dvadesetominutnog filma. Riječ je o ljubavnoj priči dvoje ljudi koji pokušavaju uspostaviti odnos u prostoru kojeg doživljavaju drukčije. Scenarij i režiju potpisuje Elvis Bošnjak, koreografiju Karolina Šuša, a u glavnim ulogama su Donat Zeko i Monika Vuco Carev.
Iz sadržaja: Priča prati dvoje ljubavnika koji pokušavaju ostvariti odnos u prostoru kojega doživljavaju drukčije. Naime, sjedalica koja je jednom partneru lijevo, drugom je desno. Svatko od njih očajnički želi promijeniti odnos partnera prema prostoru, kako bi ljubav bila moguća. Zanimljivost ove filmske igre u tome je što i gledatelj prostor doživljava drukčije od osoba iz filma. Ono što filmski lik vidi kao desno, gledatelju je lijevo. Tako i on zajedno s junacima mijenja strane…
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.