Preskočite na glavni sadržaj

Standard i cijena arhitektonskih usluga - Međunarodna konferencija HKA

Međunarodna konferencija o standardu i cijenama arhitektonskih usluga održat će se u Zagrebu, 13. i 14. listopada, u dvorani Brijuni Zagrebačkog velesajma, u organizaciji Hrvatske komore arhitekata.
vrijeme: 13.10.2022. - 14.10.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://www.arhitekti-hka.hr/

Glavni cilj Konferencije je detaljnije informiranje članstva, ali i hrvatske stručne i zainteresirane javnosti  o standardima arhitektonskih usluga u europskim zemljama, uobičajenim razinama opsega i sadržaja arhitektonske projektno-tehničke dokumentacije, te aktualnim stanjem cijena arhitektonskih usluga u EU. Suvremeno koncipiran standard arhitektonskih usluga od presudne je važnosti za kvalitetu izrade i vođenja projekata, dobru izvedbu, uspješno poslovanje arhitektonskih ureda, kvalitetnu suradnju sa svim sudionicima u gradnji, te, posljedično, za položaj arhitektonske struke u društvu općenito.
 
Upoznavanje s postojećim standardima arhitektonskih usluga u EU važan je korak u kontinuiranim aktivnostima Komore prema izradi novih standarda arhitektonskih usluga i definiranju smjernica za izračun financijske naknade arhitektonskih usluga u Hrvatskoj.
 
Na Konferenciji će predavati kolege arhitekti iz Austrije, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Velike Britanije, iskusni projektanti i eksperti za pitanja standarda i cjenika arhitektonskih usluga. Konferencija će se u cijelosti odvijati na engleskom jeziku u hibridnom obliku, odnosno u živo na mjestu odvijanja konferencije ili putem on-line platforme.
 
Više detalja o programu i predavačima>>>