Preskočite na glavni sadržaj

'Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu'

Uz niz vrlo uspješnih EU projekata, udruga Carpe Diem iz Karlovca nastavlja s dobrim idejama i rezultatima. U realizaciji je još jedan zanimljivi projekt, naziva 'Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu', koji se sastoji niza besplatnih online radionica koje će se provoditi u realnome vremenu. Prijave za radionice u rujnu su u tijeku!
vrijeme: 09.09.2021. - 15.09.2021.
url: https://www.facebook.com/spojiseprikljucise

Aktivnosti uključuju edukacije iz područja lutkarskog kazališta, vizualne umjetnosti, 3D umjetnosti, razvoj čitalačke kulture, upoznavanje s hrvatskom povijesti umjetnosti te debate i susrete s umjetnicima. U idućih godinu dana, koliko traje projekt, jedan od ciljeva je taj da se djeci i mladima do 25 godina starosti omogući bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima. Uz trenutnu pandemiju s kojom živimo djeca i mladi spadaju pod najranjiviju skupinu, a ciljana skupina ovoga projekta su upravo oni. Budući da je provedba online sve aktivnosti dostupne su u cijeloj RH.
 
Uz nositelja projekta, udruge Carpe Diem, partneri na projektu su i gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić te Kinoklub Karlovac. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), te njegova ukupna vrijednost iznosi 492.660,00 kuna.
 
Program započinje već ovog mjeseca, 25. rujna, kada će se održati online književni susret sa zagrebačkim književnikom Kristijanom Vujičićem koji će predstaviti svoju knjigu „Kad su padali zidovi“. Riječ je o djelu koje na živopisan način dočarava Hrvatsku krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. U studenom kreće online kviz u jednom sasvim novom ruhu te novi književni susret s drugim autorom, Dinom Pešutom. Kako mlađa publika doživljava svjetske i domaće klasike, moći će se čuti na online sastancima čitateljskog kluba.“. Radionice će voditi knjižničari Sanja Graša, Mario Šimić i Marinko Polović.
 
Prva aktivnost projekta započinje 15.9.2021., a to je radionica snimanja i montaže u trajanju 20 sati, a namijenjena je djeci od 12 do 14 godine.
 
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na sljedećem linku.