Preskočite na glavni sadržaj

Split Foto Salon otvara se 17. travnja

U srijedu 17. travnja u 19 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se treći SPLIT FOTO SALON, prestižni međunarodni fotografski salon, na kojega se ove godine prijavilo više od stotinu autora i autorica, uglavnom domaćih, ali i iz regije i ostatka svijeta! U Galeriji fotografije Fotokluba Split prikazano je 60 najboljih fotografija, po 20 iz svake kategorije. 
vrijeme: 17.04.2024. - 18.05.2024.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/splitfotosalon/

O pobjedničkim radovima i selekciji za izložbu odlučivao je stručni žiri u sastavu: dr. sc. Iva Prosoli (povjesničarka umjetnosti i muzejska savjetnica Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu), Mio Vesović (fotograf) i Maja Modrinjak (fotografkinja). U svakoj od kategorija dodijeljene su tri nagrade i tri pohvale najboljim fotografijama, a u ovom katalogu izložbe, kao i u Galeriji fotografije Fotokluba Split prikazano je 60 najboljih fotografija, po 20 iz svake kategorije. Da žiri nije imao nimalo lak zadatak, govori nam podatak da su pregledali i pobjedničke radove birali između 1091 zaprimljene fotografije! 

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita te je dio Redovnog godišnjeg programa udruge Fotoklub Split koji se financira sredstvima “Zaklade Kultura nova”, a ostaje otvorena do 18. svibnja i može se pogledati u radno vrijeme Galerije. 

Popis autora koji su prošli selekciju žirija:
https://www.facebook.com/events/469987428686927/