Preskočite na glavni sadržaj

Snimka okruglog stola 'Zaštita intelektualnog vlasništva kreativaca u industriji video igara'

Snimka okruglog stola 'Zaštita intelektualnog vlasništva kreativaca u industriji video igara'
U organizaciji interdisciplinarnog poslijediplomskog specijalističkog studija „Intelektualno vlasništvo“ Sveučilišta u Zagrebu 17. svibnja 2023. u auli Sveučilišta u Zagrebu održan je drugi okrugli stol o intelektualnom vlasništvu - „Intelektualno vlasništvo u gaming industriji“.
Sudionici okruglog stola bili su: Krešimir Partl, državni tajnik Ministarstva kulture i medija, Davor Švaić, dekan Akademije dramskih umjetnosti, Mirko Sužnjević, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Aleksandar Gavrilović, Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara/Gamechuck, Stevica Kuharski, Fil Rouge Capital, Andrej Kovačević, Exordium Games, Nenad Marčec, glavni direktor HDS/ZAMP i Romana Matanovac Vučković, voditeljica studija Intelektualno vlasništvo.

Okrugli stol „Intelektualno vlasništvo u gaming industriji“ bio je prenošen uživo i može se pogledati Facebook stranici Sveučilišta u Zagrebu:
ttps://www.facebook.com/UniZg/videos/206148138916368

 
 
Snimku okruglog stola Kreativne industrije na internetu, koji se 30. ožujka održavao u auli Sveučilišta u Zagrebu, možete pogledati na poveznici: https://www.facebook.com/UniZg/videos/196989386399015/ 
 
 


Ciljevi ciklusa okruglih stolova o intelektualnom vlasništvu jesu podizanje svijesti javnosti o važnosti prepoznavanja intelektualnog vlasništva te gospodarskom potencijalu i pravnoj zaštiti kreativnih tvorevina, podizanje svijesti javnosti o Sveučilištu u Zagrebu kao visokoobrazovnoj ustanovi koja vidi razvoj znanosti i obrazovanja u jačanju partnerskih odnosa s drugim obrazovnim institucijama, ali i sa subjektima gospodarskog sektora, kao i poticanje interesa diplomanata različitih usmjerenja za poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij Intelektualno vlasništvo na Sveučilištu u Zagrebu.