Preskočite na glavni sadržaj

Smotra Sveučilišta u Zagrebu od 10. do 12. studenoga

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, ove će se godine održavati uživo od 10. do 12. studenoga 2022. u novom prostoru – u Kongresnoj dvorani i dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu. Na ovogodišnjoj Smotri predstavljat će se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i tri umjetničke akademije. 
vrijeme: 10.11.2022. - 12.11.2022.
mjesto: Zagreb

Program ovogodišnje Smotre sastavljen je od različitih sadržaja koji će se održavati u trima prostorima.
Posjetitelji će na izložbenim prostorima, smještenima u Kongresnoj dvorani, u izravnom kontaktu sa studentima i zaposlenicima pojedinoga fakulteta i akademije dobiti informacije o mogućnostima studiranja na svim studijskim razinama – preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj. Poseban program u ovom prostoru pripremaju i umjetničke akademije (Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija) i Tekstilno-tehnološki fakultet, a riječ je o različitim umjetničkim točkama i o izložbi kostima iz opere Životinjska farma, koju su sastavnice zajednički ostvarile prošle godine.
Na pozornici koja će biti smještena u dvorani Zimski vrt, predviđeno je predstavljanje sudionika kratkim razgovorima sa studentima i predstavnicima sastavnica kako bi se posjetitelji upoznali s aktivnostima fakulteta i akademija o kojima nema informacija u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama. Razgovore će moderirati studenti novinari Televizije Student, koja djeluje u okviru Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Također, u dvorani Zimski vrt nastupat će studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.
Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 10. i 11. studenoga od 9 do 18 sati, a u subotu 12. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan. 
Osim na službenoj mrežnoj stranici, program Smotre moći će se pratiti i na društvenim mrežama Facebook SmotraInstagram SmotraYouTube i dr.
Opširnije