Preskočite na glavni sadržaj

'Smojinih 100', program u čast Miljenku Smoji

'Smojinih 100', program u čast Miljenku Smoji
Izložbom u Fotoklubu, Grad Split službeno ulazi u ”Godinu Miljenka Smoje”, a bogat kulturni program povodom velikog jubileja - 100 godina od Smojina rođenja - odvijat će se sve do kraja godine.
vrijeme: 07.01.2023. -
Program će trajati cijele godine i detalji mnogih događaja se još dogovaraju, no ono što sigurno možemo najaviti je izložba fotografija o Smoji „Smoje bez cenzure“ koja će se 10. veljače u podne otvoriti u Fotoklubu Split, 11. veljače Udruga za zaštitu kulturne i prirodne baštine u 11 sati u Slatinama priprema feštu „Smoje je naš“. 13. veljače s početkom u 19 sati u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma na programu je Koncert Gradskog zbora Brodosplit pod geslom „Neću politiku u moju butigu!“. Na Smojin rođendan, 14. veljače, u Žrnovnici će se svečano otvoriti Spomen soba Miljenka Smoje u organizaciji Gradske knjižnice Marka Marulića, a istog dana održat će se i tradicionalna Smojina marenda, kao i najava predstava HNK Split i zagrebačkog kazališta Komedija koji pripremaju premijerne izvedbe Borbene ponoćke i Velog mista. 14. veljače u 20 sati kinoteka Zlatna vrata prikazat će film Roko i Cicibela. Dan žena biti će posvećen Smojinoj Lepi, a popularni splitski festival pričanja priča Pričigin jednu će večer svog programa posvetiti Smoji.
U programu tijekom godine će nastupiti i vokalni ansambl Jedinstvo, Limena glazba Žrnovnica, a posvetu jubileju dat će i Festival mediteranskog filma, Splitski festival, Hajduk, Zvjezdano selo Mosor, O.Š. Žrnovnica, VK Gusar i brojne druge kulturne i znanstvene institucije, udruge i pojedinci. Svi datumi i satnice biti će na vrijeme najavljeni. Ganza je najavila i kako će Hrvatska pošta ove godine izdati marku posvećenu Miljenku Smoji, a želja organizatora je da ona bude promovirana u Splitu. 
Detaljnije:
https://split.hr/