Preskočite na glavni sadržaj

Small Size dani u Zagrebu – manifestacija za najmlađe

Small Size dani u Zagrebu – manifestacija za najmlađe
Teatar Puna kuća ovaj vikend, od 26. do 28. siječnja, organizira u Zagrebu sada već tradicionalnu manifestaciju Small Size dani koja naglašava važnost kreiranja kvalitetnog umjetničkih sadržaja za djecu od najranije dobi.
vrijeme: 26.01.2024. - 28.01.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.punakuca.hr/

Svjetska Small Size mreža, čiji je Teatar Puna kuća član, svojim djelovanjem se bori za stvaranje uvjeta u kojima će do djece doći kvalitetan umjetnički program koji će ih poticati na kreativno i kritičko razmišljanje od najranije dobi, kao i za prava djece da kroz svakodnevnu igru ostvaruju svoje potrebe i interese u svijetu u kojem žive.
 
U sklopu manifestacije Teatar Puna kuća izvest će u petak 26. siječnja svoju novu interaktivnu predstavu za djecu „Nebo, zemlja, kotač“ u Dječjem vrtiću Zapruđe. Predstava je dio njihovog programa Multikulturom do kvalitetne kulture. Govori o djevojčici Romkinji koja odlazi na putovanje u potragu za prijateljem. Djeca su uključena u izvedbu priče. U subotu, 27. siječnja u 11 sati dobro došli ste na promociju prekrasne slikovnice „Puž koji je promijenio svoju kućicu“ Petre Matulić Žeravice koja će djeci pročitati priču i održati besplatnu kreativnu radionicu za djecu dobi 3 do 6 godina na kojoj će s njima razgovarati o priči i od domaće spravljenog plastelina skupa izrađivati motive iz priče. Mjesto održavanja promocije i radionice je Mjesni odbor, Dobri dol br. 49.  U nedjelju, 28. siječnja u 11 sati Puna kuća poklanja još jednu besplatnu radionicu.  Glumica Svetlana Patafta obrađivat će s djecom hrvatsku narodnu bajku „Pjetlićeva družina“. Radionica će se održati u Mjesnom odboru Dugave, Ul. Sv. Mateja br. 93, Novi Zagreb. Besplatne radionice bajki Puna kuća realizira jednom mjesečno u okviru programa „Attackova hibridna zajednica - Umjetnost u zajednici“ u suradnji s AKC Attackom a program je financiran od strane Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.
 
Teatar Puna kuća poziva roditelje da sa svojom djecom dođu na manifestaciju, podruže se s umjetnicima i susretnu se s drugim obiteljima i tako ostvare nove kontakte i inspiriraju se za nova druženja i igru u sigurnom i kreativnom okruženju.
 
Na njihovom FB profilu možete pogledati kratak video Petre Matulić Žeravice koji je nastao u programu zajedničkih aktivnosti članova Small Size mreže s temom drveća koja mogu biti inspiracija za igru, stvaranje i meditaciju. Tijekom vikenda moći ćete poslušati hrvatske umjetnike koji stvaraju za djecu o tome kako ih kazalište za djecu inspirira u njihovom radu.