Preskočite na glavni sadržaj

Slobodne veze: Meet the artist> Levente Hajdu (Budimpešta)

Umjetnik Levente Hajdu, koji u okviru programa Slobodne veze/ umjetničke rezidencije Motel Trogir od 12. svibnja do 1. lipnja boravi u Zagrebu (i Splitu), održat će u četvrtak 1. lipnja u 18 sati u foajeu Centra KNAP javno izlaganje.
vrijeme: 01.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.knap.hr/centar/meet-the-artist-levente-hajdu-1-6-18h/

U okviru programa Slobodne veze/ umjetničke rezidencije Motel Trogir, od 12. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu (i Splitu) boravi umjetnik iz Budimpešte Levente Hajdu. Njegov boravak je ostvaren u suradnji s Art Quarter Budapest (aqb) kao finalni dio višegodišnjeg suradničkog projekta Flowing Connections (FLOC). Otvoreni poziv za umjetničku rezidenciju u Zagrebu i Budimpešti lansiran je u ožujku ove godine te je uz Hajdua, za rezidencijalni boravak u Budimpešti izabrana Ana Vuko. O programu rezidencije
 
U četvrtak, 1. lipnja u 18 sati, pozivamo vas na javno izlaganje Levente Hajdua u foajeu Centra KNAP, Ivanićgradska 41a. Ukratko će predstaviti svoje radove o romantičnom konceptualizmu, istočnoeuropskoj nostalgiji i teoriji univerzalnog temeljnog dohotka za umjetnike. Hajduov rad zadire u područje emocija, identiteta i međuigre između opipljivog i nematerijalnog.
 
Levente Hajdu je multidisciplinarni umjetnik s diplomom filozofije i medijskog dizajna. Živi i radi u Budimpešti. Studirao je medijsku umjetnost, teoriju umjetnosti, teoriju filma, filozofiju na MOME (Budimpešta), ELTE (Budimpešta), BABES-BÓLYAI (Cluj), Sorbonne (Pariz). Član je odbora “Udruženja mladih umjetnika Studio” u Budimpešti.