Preskočite na glavni sadržaj

'Slikovnica - ekran u svijet', projekt književnice Ane Đokić

'Slikovnica - ekran u svijet', projekt književnice Ane Đokić
Slikovnica - ekran u svijet autorski je projekt književnice Ane Đokić koji se realizira u Godini čitanja 2021. pod pokroviteljstvom udruge Kreativna mreža.
Projekt Slikovnica - ekran u svijet predstavlja video-snimke u kojima autorica predstavlja svoje slikovnice i razgovara s ilustratorima.
Video snimke namijenjene su učiteljima osnovnih škola za rad u nastavi s djecom. Uz svaki video navedene su međupredmetne teme koje se obrađuju te dob učenika kojima su namijenjeni. Autorica projekta i gostujući ilustratori: Dubravka Kolanović, Branka Hollingsworth, Aleksandra Knežević, Irena Jukić Pranjić, Darko Macan, zadaju male kreativne zadatke koji se nakon odgledanog videa mogu s učenicima obraditi do kraja sata ili ih učenici mogu raditi kod kuće.
 
Zatvorena grupa bit će aktivna i nakon završetka projekta (1.7.), a video snimke će od 1. rujna biti pojedinačno objavljivane na Facebook stranici Slikovnica - Prozor u svijetSvi zainteresirani učitelji mogu se uključiti u projekt putem Facebook grupe Slikovnica - Ekran u svijet. 

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.