Preskočite na glavni sadržaj

[Slavonski Brod] Predstavljanje programa Unije i radionica pripreme projektnih ideja

Desk Kreativne Europe - Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade RH u suradnji s uredom Europe Directa/Europskog doma Slavonski Brod organiziraju događanje predstavljanja programa Unije u petak 22. ožujka u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu. 
vrijeme: 22.03.2024. -
prijava: 20.3.2024 (12h)
mjesto: Slavonski Brod
url: https://deskkultura.hr/

U jutarnjem, prvom dijelu, zajednički će se predstaviti programi Kreativna Europa - potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima i program CERV - Građani, jednakost, prava i vrijednosti, najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja. Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje programi nude kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru samih programa. 

Potom će se sudionici, ovisno o interesu, dijeliti u dvije skupine koje će paralelno obrađivati razradu projektnih ideja i odgovarajuću projektnu dokumentaciju. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve projekte je moguće dobiti potporu u okviru ovih programa a koja se sastoji od upoznavanja s projektnom dokumentacijom za svaki program, te predstavljanja Funding and tender opportunities portala (FTOP), centralnog portala Unije za prijavu projekata na programe Unije.

Događanje je namijenjeno organizacijama civilnog društva, LAG-ovima, školama i drugim obrazovnim institucijama, jedinicama lokalne samouprave i drugim organizacijama i ustanovama koje djeluju u kulturnim i kreativnim sektorima i/ili se bave razvojem lokalne zajednice, promicanjem ljudskih prava, vladavine prava i temama zaštite od nasilja i diskriminacije.
 
Za sudjelovanje se možete prijaviti do 20. ožujka 2024. godine u 12:00 sati na ovoj poveznici.
 
Desk Kreativne Europe - Kultura pri MKM
Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti 
Ured Europe Direct /Europski dom Slavonski Brod