Preskočite na glavni sadržaj

Skupna izložba: 'Obilje Sunca'

Skupna izložba pod naslovom 'Obilje Sunca', na kojoj izlažu prijatelji Kuće Sunca iz Splita, otvara se 26. studenog 2021., u galeriji dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.
vrijeme: 26.11.2021. - 10.12.2021.
mjesto: Kaštel Lukšić
url: https://www.facebook.com/kucasunca.houseofthesun
Riječ je o osebujnom umjetničkom kolektivu koji, već nekoliko godina, okuplja 20-ak kreativnih individualca različitih profesija, generacija, znanja, životnih uvjerenja i načina izražavanja, u jednom stanu, preobraženim - njihovim radovima i emocijama- u okupljalište i sklonište čija su vrata otvorena svima koji trebaju kreativni poticaj i podršku. Tako je stan postao Kuća Sunca za duhovnu obitelj nekim piscima, slikarima, muzičarima, performerima, snimateljima i redateljima uglavnom mlađe generacije, kuća koju grije unutarnja solarna energija a pokreće sinergija različitih talenata i projekata njenih ukućana. A njen domaćin je konceptualni umjetnik Dino Grčić, koji se nazvao Kraljem Sunca. 
Ovom izložbom se članovi Kuće Sunca prvi puta zajednički predstavljaju javnosti čitavom paletom svojih izražajnih mogućnosti (slikama, crtežima, fotografijama, zvučnim instalacijama, kolažima..), a neki od njih i prvi put izlažu svoje radove. (Ante Kuštre)

Izložba je dio programa Olimpijada Kulture, a kustos izložbe je akademska slikarica Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović.

Izložba je otvorena do 10.12. i može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 20 sati.