Preskočite na glavni sadržaj

Skupna izložba DA! festivala u LexArtu

U zagrebačkom LEXART skladištu 24. travnja otvara se skupna izložba DA! festivala u kojem se prema izboru stručnog žirija izlažu radovi studenata i studentica unutar sedam kategorija: arhitekture, urbanizma, vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, likovne umjetnosti, modnog dizajna te filma i fotografije.
vrijeme: 24.04.2024. -
mjesto: Zagreb

Deveto izdanje DA! festivala okupilo je brojne studente na dvanaest radionica, dvadesetak predavanja, dva panela te nekoliko zabavnih programa. Za vrijeme trajanja festivala žiri je pregledavao sve prijavljene radove, a nagrađeni radovi izloženi su u galerijskom prostoru.
 
Izložba nagrađenih studentskih radova predstavlja tri najbolja rada iz svake kategorije. Radove su mogli prijaviti studenti bilo kojeg fakulteta, ali važno je da su trenutno studenti ili da su diplomirali u zadnjih godinu dana. Ove godine prijavljeno je više od 260 studentskih radova, a po završetku festivala svi su objavljeni na virtualnoj izložbi  na službenoj stranici festivala.
 
Festival pruža usvajanje novih znanja i vještina te razmjenu ideja, a prepoznavanje i nagrada stručnog žirija od iznimne je važnosti za upoznavanje i osvješćivanje šire javnosti sa studentskim projektima i njihovom kvalitetom koju se često nagrađuje na raznim hrvatskim i međunarodnim festivalima.

DA! festival jedinstveni je projekt studenata iz područja arhitekture, dizajna i umjetnosti organiziran kroz višednevni program predavanja, radionica, zabavnog programa te studentske izložbe. DA! je projekt koji organiziraju "studenti za studente" s ciljem prezentiranja sposobnosti studenata, afirmacije u javnosti i uspjeha na tržištu rada, stvaranje međusobnih poznanstava te stjecanje novih znanja i sposobnosti u interdisciplinarnom okruženju. Festival je u organizaciji Studentskog zbora Arhitektonskog fakulteta i Kluba studenata arhitekture i dizajna (KSAD) u suradnji s mnogobrojnim studentima iz Hrvatske i inozemstva.