Preskočite na glavni sadržaj

Skup: „Pilot-projekt utvrđivanja podrijetla muzejske građe oduzete tijekom i nakon II. svj. rata - rezultati prve godine istraživanja“

Znanstveno-stručni skup na kojem će sudionici Pilot-projekta utvrđivanja podrijetla muzejske građe oduzete tijekom i nakon Drugog svjetskog rata predstaviti rezultate istraživanja održat će se 23. travnja u Knjižnici HAZU.
vrijeme: 23.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://zagartcoll.hazu.hr/

U suorganizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra i HRZZ projekta Istraživanje provenijencije umjetnina u zagrebačkim zbirkama (ZagArtColl_ProResearch) koji se provodi u Strossmayerovoj galeriji starih majstora HAZU, u utorak 23. travnja 2024. godine u Knjižnici HAZU održat će se znanstveno-stručni skup na kojem će sudionici Pilot-projekta utvrđivanja podrijetla muzejske građe oduzete tijekom i nakon Drugog svjetskog rata predstaviti rezultate svojih istraživanja.

Pilot-projekt utvrđivanja podrijetla muzejske građe oduzete tijekom i nakon Drugog svjetskog rata pokrenulo je Ministarstvo kulture i medija.

Skup je sufinanciran sredstvima Hrvatske zaklade za znanost u okviru projekta IP-2020-02-1356 Istraživanje provenijencije umjetnina u zagrebačkim zbirkama (ZagArtColl_ProResearch, 2021. - 2024.).

Izvor: MDC