Preskočite na glavni sadržaj

Školski te zove na besplatne radionice!

Školski te zove na zanimljive i kreativne radionice vezane uz Parišku sobu i Učionicu s kraja 19. stoljeća u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Radionice Pišemo krasopisom i Artionica održat će se u srijedu 5. lipnja od 17 do 19 sati i besplatne su za građanstvo.
vrijeme: 05.06.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hsmuzej.hr/

U okviru programa „Školski te zove“ Hrvatski školski muzej priređuje ciklus radionica iz svoje raznovrsne pedagoške djelatnosti - Pišemo krasopisomVezenje križićemQuillingGeometrijska zabavicaStara matematikaSvijet enciklopedije u malomIlustriram slikovnicu i dr. Prva u nizu kojom ćemo se predstaviti je naša najtraženija muzejska radionica - Pišemo krasopisom. Priču uz Parišku sobu obogatili smo posebnom kreativnom radionicom Artionica: Soba za učenje u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb.

Radionice će se održavati prvu srijedu u mjesecu tijekom školske godine.

Zbog ograničenog broja sudionika obavezne prijave na: idumbovic@hsmuzej.hr

Detalje o radionicama pogledajte ovdje https://www.hsmuzej.hr/hr/aktualnosti/besplatne-radionice/
 
Pariška soba Hrvatskog školskog muzeja danas je dio hrvatske kulturne baštine i preko 120 godina svjedoči o povijesti hrvatskog školstva i grand-prix medaljom sa Svjetske izložbe, a danas se nalazi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje je zahvaljujući njihovom gostoprimstvu našla svoj privremeni smještaj (https://www.hsmuzej.hr/hr/aktualnosti/pariska-soba-479/).