Preskočite na glavni sadržaj

„Školski sat s Ladom: Glazbena baština“

Godinu dana od početka projekta „Školski sat s Ladom - jutarnje izvedbe za djecu“, Ansambl LADO projekt obogaćuje programom pod nazivom „Glazbena baština“ kojim će mladoj publici približiti tradicijska glazbala...
vrijeme: 18.03.2024. - 22.03.2024.
prijava: u tijeku
mjesto: Zagreb
url: http://www.lado.hr
„Školski sat s Ladom - Glazbena baština“ edukativni je projekt jedinog profesionalnog nacionalnog Ansambla u sklopu kojeg će Orkestar Ansambla LADO predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu prezentirati bogata i različita hrvatska tradicijska glazbala i njihove nevjerojatne mogućnost kroz skladbe iz različitih hrvatskih regija.

Najljepše od hrvatske glazbene tradicije, glazbenici Ansambla LADO prezentirat će u velikoj plesnoj dvorani Ansambla LADO u trajanju od jednog školskog sata, odnosno 45 minuta.
Školski sat s Ladom - Glazbena baština“ bit će izveden u ožujku ove godine i održat će se na dane 18., 20. i 22. ožujka u 10 i 12 sati.
Orkestar Ansambla LADO prikazat će tradicijska glazbala i sastave kroz djela „Šokački sastanak“, „Drmeš“, „Gračansku polku“, „Zelinske mužikaše“ i dr. Ansambl LADO poznat je po raznim inovativnim projektima kojima se približava suvremenoj publici. Tako već više od sedam desetljeća, plesom i pjesmom promovira vrhunsku hrvatsku tradicijsku umjetnost.
 
LADO s posebnim senzibilitetom pristupa mladoj publici, budući da je upravo ona ključna u širenju i populariziranju tradicijske kulture na edukativan i zabavan način, jedinstvenim izvedbama. Tako je i ove godine velika plesna dvorana Ansambla LADO otvorena za one najmlađe, kroz organizirane grupne posjete.

Cijena po osobi iznosi 4 EUR, a prijave su moguće putem e-maila lado@lado.hr ili telefonski na 01 4828 472.