Preskočite na glavni sadržaj

Sisački umjetnici na Danima Hrvatske u Nizozemskoj

Sisačkim glazbenicima pripala je čast da predstave Hrvatsku na Danima Hrvatske u Nizozemskoj koji se od 27. do 30. svibnja održavaju u nizozemskom gradu Hoogbloklandu. Na velikom koncertu nastupit će članice sisačkoga Ženskog vokalnog sastava 'Lađarice' i glazbenik Robert Hoodolin, a priredbu će ovjekovječiti sisački fotograf Dorijan Šipuš. 
vrijeme: 27.05.2022. - 30.05.2022.
url: https://kronland.hr/
Festival se održava u organizaciji udruge KroNland i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija. 
KroNLand je udruga koja unaprjeđuje i promiče kulturnu, znanstvenu, umjetničku, sportsku i gospodarsku suradnju hrvatskoga i nizozemskog naroda, a među ostalima okuplja i Hrvate koji žive u Nizozemskoj.
U sklopu festivala u Hoogbloklandu, koji je zamišljen kao svojevrsna razmjena kulturne baštine te druženje Hrvata, Nizozemaca i hrvatskih iseljenika, nastupit će i nizozemski glazbenici.
Svrha je tog projekta promicati hrvatsku kulturu i baštinu na području Nizozemske, a termin u kojem se festival održava odabran je uz obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske te 30. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Nizozemske, priopćili su iz KroNLanda.
 
Izvor: Hina