Preskočite na glavni sadržaj

Simone Mocenni - Istarski cluster

Simone Mocenni na izložbi 'Istarski cluster' predstavlja likovnoj publici svoj najnoviji ciklus radova inspiriranih sjećanjima na voljenu Istru kojoj su posvećene. Izložba se otvara u petak, 16. rujna, u 19,30 sati, u labinskoj Galeriji Alvona.
vrijeme: 16.09.2022. - 23.09.2022.
mjesto: Labin
url: https://galerija-alvona.hr/

Ovaj svestrani umjetnik – glazbenik, pisac, kipar i slikar kroz svoja djela promišlja i razrađuje semantičke i semiotičke vrijednosti razrađujući simbole, značenje i logiku znakovlja kao i njihova skrivena značenja. Iskristalizirani Simoneov prepoznatljiv znak trokuta, ponovljen u bezbroj inačica, suptilno tvori kompoziciju koju označava savršeni red i zadivljujući sklad detalja i cjeline.

Simone Mocenni izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Milano, Bologni, Trstu, Parizu, Bjelovaru, Ankari, Labinu i Puli. Sudjeluje u radu internacionalnih kiparskih simpozija, a jedan od najvažnijih je simpoziji u Dubai, gdje je prisutan sa šest radova. 2010. sudjeluje na drugom međunarodnom bienalu urbane skulpture u Guadalajari (Mexico) kao predstavnik Italije. Autor je i koautor s ocem Gualtierom Mocenniem više skulptura u javnom prostoru od kojih kao jedna od najznačajnijih je svakako veliki javni spomenik žrtvama bombardiranja Pule 1944.-1945. realiziran 2013.g.

Izložba ostaje otvorena do 23.9.2022.