Preskočite na glavni sadržaj

Šibenik: Tvrđava Barone ovaj vikend slavi sedmi rođendan

Sedmi rođendan Tvrđave Barone bit će obilježen u nedjelju, 29. siječnja, obilaskom tvrđave uz stručno vodstvo i radionicama kovanja i izrade starog šibenskog novca, nakon čega će zainteresirani moći besplatno odigrati posebno osmišljene VR igre i isprobati doživljaj virtualne realnosti. Ulaz na Tvrđavu Barone, podsjetimo, slobodan je sve do ožujka 2023., a vikendima u veljači nastavit će se održavanje dječjih radionica.
vrijeme: 29.01.2023. -
mjesto: Šibenik
url: https://tvrdjava-kulture.hr/hr/tvrdava-barone/za-posjetitelje/

Šibenčane će bedemima Baronea provesti arheolog Tvrđave kulture Andrija Nakić koji sve poznate i manje poznate priče o povijesti grada zna jako zanimljivo ispričati – pozivaju iz Tvrđave kulture, ustanove koja upravlja trima šibenskim utvrdama.
 
Tura Tvrđavom Barone za djecu i odrasle počinje u 11 sati. U 11,30 sati na redu su dječje radionice kovanja i modeliranja bagatina, starog šibenskog novčića. Broj sudionika radionice 'Moj novčić' je ograničen, a prijave na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr traju do 14 sati u subotu 28. siječnja.
 
- Svi polaznici radionica na poklon će dobiti posebno izrađenu bojanku i bookmark, a prigodne darove dobit će i kupci u Barone shopu! Nedjelja je pravi dan i za učlaniti se u Klub prijatelja šibenskih tvrđava ili obnoviti isteklo članstvo, jer uz novu člansku iskaznicu na Tvrđavi Barone drugu darujemo gratis. Častimo i u Barone baru pa za svaku naručenu kavu druga ide gratis! – poručuju iz šibenske Tvrđave kulture.
 
Članovi Kluba prijatelja, podsjećaju iz Tvrđave kulture, imaju niz prijateljskih pogodnosti tijekom 365 dana – od neograničenog broja ulaza na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, popuste u suvenirnicama triju tvrđava, povoljnije cijene programa u Kući umjetnosti Arsen i na Baroneu, kao i ulaznica za koncerte na Tvrđavi sv. Mihovila koje organizira Tvrđava kulture.
 
- Vikendima u veljači Barone će biti utvrda zabave, kreativnosti, znanja i druženja. Svake nedjelje na rasporedu su dječje radionice, a za sve nove informacije pratite Instagram i Facebook Tvrđave Barone te službenu stranicu Tvrđave kulture – pozivaju iz Tvrđave kulture.