Preskočite na glavni sadržaj

Showcase hrvatskog kazališta 2023. održava se u Zagrebu i RIjeci

Od 18. do 22. svibnja, u organizaciji Hrvatskog centra ITI, održat će se Showcase hrvatskog kazališta na koji dolazi 20-ak kazališnih kritičara, selektora i ravnatelja kazališta iz Poljske, Srbije, Crne Gore, Francuske, Estonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Meksika, Bugarske i Sjeverne Makedonije.
vrijeme: 18.05.2023. - 22.05.2023.
mjesto: Zagreb / Rijeka
url: https://www.facebook.com/croiti



Na Showcaseu će biti prikazano osam kazališnih i plesnih predstava, a manifestaciju otvara ZKM-ova predstava Braća Karamazovi u režiji Olivera Frljića. U programu su još predstava za djecu I Cyrano i djevojčica koja će biti izvedena u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci te balet riječkog HNK Heroj je umoran. Od zagrebačkih predstava selektori će još pogledati Višnjik u produkciji ZKM-a, zatim predstavu plesne umjetnice Nastasje Štefanić Kralj Moja Babusja ne poznaje izraz biopower u Centru mladih Ribnjak, kazališni film Sorry Bobe Jelčića u HNK u Zagrebu te Jackpot autora Ivora Martinića u porodukciji KunstTeatra.

Sve predstave su titlovane na engleski jezik, a detaljnije informacije o programu možete vidjeti na stranici www.hciti.hr.