Preskočite na glavni sadržaj

Šestoro o prvima: kako su nastajala debitantska književna djela hrvatskih pisaca

Šestoro o prvima: kako su nastajala debitantska književna djela hrvatskih pisaca
Autorica Antonela Marušić predstavlja početak novog online književnog programa - 'Šestoro o prvima: kako su nastajala debitantska književna djela hrvatskih pisaca'. Tijekom trajanja programa, A. Marošić i Igor Rajki ugostit će šestoro hrvatskih suvremenih književnih autora/-ica s kojima će razgovarati o nastanku njihovih debitantskih knjiga.
U prvom izdanju novog online književnog programa “Šestoro o prvima: kako su nastajala debitantska književna djela hrvatskih pisaca”, 28. studenog s početkom u 18.30 sati, u goste stiže Edo Popović koji će govoriti o svojoj knjizi kratkih proza 'Ponoćni boogie', prvi put objavljenoj 1987. godine. Razgovor s autorom bit će održan putem aplikacije Zoom i Facebook stranice projekta. Razgovarat će se o nastajanju knjige “Ponoćni boogie”, što se piscu u procesu rada na ovom rukopisu činilo važnim, s kojim ciljem je krenuo u pisanje, a kakvim rezultatom stigao u finiš, kako danas gleda na svoj književni debi, te o brojnim drugim temama koje su obilježile autorov život i rad u vremenu nastanka ove knjige.

Program su osmislili i vode ga Antonela Marušić i Igor Rajki, a podržava ga Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini.