Preskočite na glavni sadržaj

Seminar o održavanju i čuvanju narodnih nošnji (Zagreb)

Centar za tradicijsku kulturnu baštinu organizira Seminar o održavanju i čuvanju narodnih nošnji. Seminar će se održati u subotu 6. svibnja 2023. u Kulturnom centru Travno (Božidara Magovca 17, Zagreb) s početkom u 9.00 sati.
vrijeme: 06.05.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://tradicijskakulturnabastina.hr/

Seminar je namijenjen prvenstveno folklorašima, voditeljima KUD-ova, garderobijerima, koreografima, ali i etnolozima i svima zainteresiranima, a sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela. Organizator poziva da u seminar uključite svoje garderobijere i sve članove koji pokazuju poseban interes za tradicijsko odijevanje te žele usavršiti svoje znanje ili saznati neke praktične savjete o odijevanju narodnih nošnji.
 
Pažnja će se posvetiti narodnim nošnjama s područja Rečice, Podravine i Ravnih kotara.

Polaznici će imati priliku raspravljati, postavljati pitanja te dobiti praktične savjete o primjeni narodnih nošnji. Seminar će započeti teorijskim predavanjem o pravilnim uvjetima čuvanja nošnji i brizi o tekstilnim predmetima. Predavanje će voditi Ljiljana Vilus Japec, viša restauratorica tehničarka iz Etnografskog muzeja u Zagrebu. Nakon predavanja slijedi praktični dio seminara. Potičemo polaznike da na seminar donesu i komad svog tradicionalnog tekstila a stručni voditelji i zaposlenici posudionice će vas besplatno savjetovati o tome kako kod kuće možete očistiti i pravilno pospremiti komad koji posjedujete.

Informacije o kotizaciji i prijavama