Preskočite na glavni sadržaj

'Šareno čudovište' – plesna radionica za djecu od 4 do 8 godina u Splitu

Program Male škole suvremenog plesa, plesne udruge 'Tiramola', uključuje i radionice za djecu u potprogramu Kids Corner. Druga radionica u sklopu programa će se održati u subotu, 15. lipnja, od 17 do 19 sati, u dvorani Beton kino splitskog Doma mladih. Riječ je o radionici 'Šareno čudovište', koju će voditi Nikolina Dolfić Tomić, a namijenjena je djeci od 4 do 8 godina.
vrijeme: 15.06.2024. -
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/

Radionica „Šareno čudovište“ temelji se na slikovnici autorice Anne Llenas i glazbi Antonia Vivaldija iz ciklusa „Četiri godišnja doba“. Djeca će se putem poezije i glazbe upoznati s plesnom i scenskom tehnikom te razvijati maštu kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke i improvizacije, djeca će istraživati i razvijati kreativnost pri osmišljavanju plesnih sekvenci, razvijati svijest o vlastitom tijelu i njegovim mogućnostima, kao i o kretanju unutar grupe i prostora u kojem se nalazimo. Istraživat će kako različiti tempo, ritam i melodija u glazbi utječu na emocije te na kraju i na sam plesni pokret. Cijela radionica osmišljena je na način da djeca kroz igru i zanimljive zadatke, samostalno kreiraju zajedničku koreografiju na odabranu glazbu Antonia Vivaldia.
 
Radionicu će voditi Nikolina Dolfić Tomić, plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom i mladima. Svoju prvu plesnu naobrazbu stekla je u Osnovnoj glazbenoj školi  „Blagoje Bersa“ u Zadru, pod vodstvom Nives Šimatović Predovan. Nakon toga usavršavala se  na brojnim plesnim radionicama i u Zadarskom plesnom ansamblu Sanje Petrovski, u kojem je desetak godina djelovala kao  plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja te ostvarila niz produkcija, predstava i solo  izvedbi. Od 2017. predsjednica je plesne udruge „Tiramola“  koja je u svom djelovanju orijentirana na edukaciju na području suvremenog plesa i pokreta  te na produkciju i distribuciju plesno-kazališnih projekata.
 
Prijave na radionicu se primaju na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com ili na whatsapp 091/781-9243. Broj mjesta je ograničen. Kotizacija za radionicu iznosi 15 eura.
 
Program Mala škola suvremenog plesa provodi se uz podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Rh, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.