Preskočite na glavni sadržaj

Sanela Đurinec Raič - Vesna Parun: Kronologija približavanja i interpretiranja

Izložba umjetnice i likovne pedagoginje Sanele Đurinec Raič otvara se u srijedu 10. travnja u Galeriji Kurija u Muzeju Prigorja. Riječ je o sedam velikih kompozicija, nastalih na temelju čitanja i interpretiranja inspirativne proze Vesne Parun 'Krv svjedoka i cvijet' (1989.). Izlaganjem ovog ciklusa obilježit će se i 102. godišnjica rođenja iznimne hrvatske pjesnikinje i podsjetiti kako se jedna manja zbirka njenom rukom slikanih radova, knjiga i osobnih predmeta čuva upravo u Muzeju Prigorja.
vrijeme: 10.04.2024. - 27.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://muzejprigorja.hr/
Slike su izlagane prošle godine u Zagrebu, no napokon im je priključena i ona sedma, motivirana poglavljem Neostvarena koje započinje ovim riječima: Ima svijetlih i tamnih rastanaka, kao što ima svijetlih i tamnih oblaka. Očevidno, ciklus je uspostavljen i na dubokom osobnom proživljavanju. Slikan je strpljivo, u slojevima, prepunim ne samo boja nego i značenja, pa i detalja prirode Sesveta i posljedica potresa u crkvama Vugrovca i sl. 
 
Izložba je otvorena do 27. travnja 2024. godine.

Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija RH.