Preskočite na glavni sadržaj

Salvador Dalí – “Hidden faces” u Muzeju grada Trogira

Salvador Dalí – “Hidden faces” u Muzeju grada Trogira
'Hidden faces - Skrivena lica', izložba originalnih djela Salvadora Dalíja iz privatne zbirke Kesauri bit će predstavljena u Muzeju grada Trogira - Galeriji Cate Dujšin Ribar od 5. lipnja do 28. rujna.
vrijeme: 05.06.2024. - 28.09.2024.
mjesto: Trogir
url: https://muzej-grada-trogira.hr

Izložba koja po prvi put u Hrvatsku donosi preko 120 djela iz privatne zbirke iz Francuske sastoji se od umjetnikovih radova koji dočaravaju šokantan, snovit i nadrealistički prikaz ranog dvadesetog stoljeća. Uključuje originalne litografije, skulpture, medalje, serigrafije na srebru i svili, kao i umjetnine nastale u drugim medijima te nudi jedinstvenu priliku razgledavanja i divljenja originalnim djelima jednog od najvećih umjetnika našeg doba - Salvadora Dalíja.

Izložba je podijeljena u sedam tematskih cjelina: Serijal “Muška zanimanja”, Dalíjeva godišnja doba, Dalíjevi crteži olovkom, Serijal “Starac i more”, 3 serije slika na porculanu i medalje, Dizajnerski radovi Salvadora Dalija - keramika, staklo, tapiserije, serigrafije na svili te Bakropisi, medalje i skulpture Salvadora Dalíja, u kojima se do sada moglo uživati na izložbama održanima jedino u Latviji, Slovačkoj i Poljskoj.

Izložba Hidden Faces - Skrivena lica kojoj je cilj upoznati širu javnost s fascinantnim svijetom umjetnosti jedinstvenog Salvadora Dalíja organizirana je u suradnji Muzeja grada Trogira s Art Expo S.I.A. (Latvija) i La Collection Kesauri (Francuska), uz potporu Grada Trogira.

izvor /opširnije