Preskočite na glavni sadržaj

Sabina Mikelić: ''Tražeći nju''

Izložba Sabine Mikelić pod nazivom 'Tražeći nju' predstavljena je od 21. do 30. srpnja 2021. u Galeriji 90-60-90 / POGON Jedinstvo.
vrijeme: 21.07.2021. - 30.07.2021.
url: https://udruga906090.org/

Projekt Tražeći nju bavi se osjećajem pripadanja mjestu kod žena koje su imigrilale u Nizozemsku. U projektu 7 žena nas vode na dva mjesta pripadanja, jedno je ono iz kojega inicijalno dolaze (Mauricijus, Finska, Mađarska, Gana /London, Pula (Hrvatska), Slovenija, Rab (Hrvatska) a drugo je ono koje stvaraju u novome gradu u koji su se doselile. Kroz priče žena putujemo jednom, novom, drugačijom mapom grada. 

'Vođena snagom žena i njihovim pogledima na svijet, Sabina prikuplja polifoniju glasova i žena koji govore o pojmu pripadnosti mjestu. Žene različitog porijekla, rase, profesije i dobi, dijele jedno zajedničko mjesto, „mjesto traženja mjesta“. U svojoj istrazi o osjećaju pripadnosti mjestu, Sabina i još 6 suradnica vode nas na mjesta iz njihovih matičnih zemalja, priroda i urbani krajolici otkrivaju različita značenja i razine povezanosti s fizičkim mjestom. U drugoj fazi ispitivanja žene posjećuju svoja nova pronađena mjesta pripadnosti Nizozemskoj i na taj način stvaraju novu, intimnu mapu grada Nijmegena dijeleći svoja unutarnja stajališta o mjestima, i kao da otkrivaju svoje unutarnje osobne krajolike povrh onih fizičkih.' Opširnije