Preskočite na glavni sadržaj

Rosie Kugli - 'Tragovi u vremenu'

Rosie Kugli - 'Tragovi u vremenu'
Književnica Rosie Kugli, autorica romana 'Tragovi u vremenu' koji tematizira povijest i kulturnu baštinu grada Zagreba te osobito važne datume u povijesti grada s naglaskom na ulogu kultne knjižare 'Kugli' u Ilici 30, predstavlja program 'Tragovi u vremenu/1'. Aktivnosti programa objavljene su i mogu se pratiti putem YouTube i Facebook stranice projekta.

Promocija knjige 'Tragovi u vremenu' autorice Rosie Kugli.

 

Hommage knjizi i Zagrebu autorice Rosie Kugli  
U prilogu autorica objašnjava motive pisanja knjige 'Tragovi u vremenu“.Postavljanje kipa bana Josipa Jelačića  
Nastavno na zanimljivosti iz života Zagreba ovaj edukativan video objašnjava kako je Trg bana Josipa Jelačića dobio ime, zašto je za vrijeme komunističkog režima kip uklonjen, kada je kip ponovo vraćen na trg i ostale zanimljivosti u prezentaciji.Nikola Tesla - "Tragovi u vremenu" 
Obilježavanje smrti slavnog genija, Nikole Tesle. Teslin boravak u Zagrebu opisan je u knjizi 'Tragovi u vremenu'. Autorica Rosie Kugli čita ulomak iz knjige u kojem se opisuje Teslin dolazak u Zagreb 24. svibnja 1892. godine.
Facebook stranica „Tragovi u vremenu“ - knjiga o kultnoj knjižari Kugli svaki dan otkriva i prikazuje bitne obljetnice i datume, važne ljude, znamenite lokacije i institucije koje su ostavile značajan trag u povijesti grada te ih povezuje s književnim djelom.

Program TRAGOVI U VREMENU nastavlja se, a sadržaj ostaje javno dostupan i nakon provedbe programa.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.