Preskočite na glavni sadržaj

Romski edukacijsko-kulturni centar i Radio Kali Sara Hrvatska obilježavaju prvu godišnjicu rada

Savez Roma u Republici Hrvatskoj 'Kali Sara' 27. siječnja 2023. godine u 18 sati u galerijskom prostoru Romskog edukacijsko-kulturnog centra priređuje otvorenje izložbe 'Upali radio!' čime se pridružuje ovogodišnjoj manifestaciji Noć muzeja pod sloganom Muzeji su važni!.
vrijeme: 27.01.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://kalisara.hr/

Ovom izložbom i prigodnim kulturno-umjetničkim sadržajima koji će svim posjetiteljima biti na raspolaganju tijekom cijele večeri Romski edukacijsko-kulturni centar i Radio Kali Sara Hrvatska obilježavaju prvu godišnjicu rada. Uz izložbu "UPALI RADIO!" imat ćete priliku razgledati i izložbu o grafitima Ljubi Roma – Poruke mržnje na hrvatskim ulicama!

U prostoru improvizirane slušaonice moći ćete uživati u nekom od ponuđenih sadržaja: radio drami Rat svjetova, koja je prvi put emitirana 1938. godine u režiji Orsona Wellesa, radio drami Vodič kroz galaksiju za autostopere Douglasa Adamsa te glazbu različitih razdoblja, a koja se emitira kao dio programa neke od svjetskih radio postaja. Od 22 sata prikazivat će se kratki dokumentarni filmovi iz serijala I oni su uspjeli koji tematiziraju životne priče i uspjehe Roma i Romkinja. Serijal je nastao u video produkciji Varaždinskih vijesti pod pokroviteljstvom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA". Za glazbeni dio programa pobrinut će se bend Tom & The Twisters koji će uživo izvoditi glazbene numere iz zlatnog doba radija koji je u tom razdoblju postao vitalni dio masovne kulture.