Preskočite na glavni sadržaj

Rođendanski ciklus Cantus Ansambla: ''20 za 20''

Rođendanski ciklus Cantus Ansambla: ''20 za 20''
Povodom velikih 20 godina, koliko traje to kreativno i uzbudljivo putovanje Cantus Ansambla, imat ćemo priliku uživati u 20 za ovu priliku odabranih skladbi hrvatskih skladatelja, i to u 20 vrhunskih solo izvedbi članova Cantus Ansambla. Koncerti se prenose na YouTube kanalu HDS-a.
vrijeme: 24.04.2021. -
Ciklus je započeo 24. travnja 2021. - točno 20 godina od dana kada je Cantus Ansambl održao svoj prvi koncert, u okviru Muzičkog biennala Zagreb. 

I.
Prva izvedba u ciklusu 20 za 20 pripala je Martinu Draušniku, s obzirom na to da donosi interpretaciju skladbe osnivača i umjetničkog voditelja Cantus Ansambla, Berislava Šipuša.II. premijera u ciklusu CA – 20 za 20 donosi skladbu Žalobne varijacije Tomislava Uhlika, a interpretkinja je ovaj put Mirjana Krišković, harfistica koja je dio kolektiva Cantus Ansambla već punih 13 (sretnih!) godina.III. premijera u ciklusu Cantus Ansambla 20 za 20 održana je se 20. svibnja. Na YouTube kanalu HDS-a predstavio se klarinetist Danijel Martinović, a izveo je Dvije reminiscence Antuna Tomislava Šabana.IV. premijera - Flautistica Ana Batinica, koja je stalna članica ansambla tri sezone, ali s njim surađuje još od studentskih dana, izvela je skladbu “Un soffio, un sospiro” Sande Majurec.


V. premijera - Sanja Drakulić: Pleter, za klavir solo - izvodi Filip Fak, klavir   VI. 
Mario Šincek, trombon, izvodi skladbu - Frano Đurović: Piju li nam vuci s izvora vodu -  (28.6.2021.)VII.
Marko Ruždjak: Noćni divan - Jasen Chelfi, violončeloVIII.
U osmoj premijeri ciklusa "20 za 20" Marko Mihajlović izvodi skladbu "Masque&Tears" Igora LešnikaIgor Lešnik: Masque&Tears - Marko Mihajlović, udaraljke. OpširnijeIX.
Božidar Kunc: Dance - Iva Ledenko, oboa 
Premijerno prikazano: 6. kolovoza 2021.Aktivnosti Ansambla pratite na:
https://www.facebook.com/CantusAnsambl/