Preskočite na glavni sadržaj

Rođendan umjetnosti na Hrvatskom radiju 17. siječnja

Rođendan umjetnosti na Hrvatskom radiju 17. siječnja
Hrvatski radio uključuje se po sedamnaesti put u međunarodni projekt skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radiodifuzijske unije (EBU) koja za Art's Birthday povezuje dvadesetak gradova... Ekskluzivno za Rođendan umjetnosti Alex Brajković premijerno će izvesti nova djela iz serijala 'Lineworks'.
vrijeme: 17.01.2022. - 17.01.2022.

Rođendan umjetnosti slijedi ideju francuskog umjetnika Roberta Fillioua (1926-1987) koji je (na svoj rođendan) 17. siječnja 1963. proglasio da je umjetnost rođena prije 1 000 000 godina. Nastavljajući tu ideju nakon njegove smrti umjetnici diljem svijeta počeli su slaviti tu  zamisao VJEČNE MREŽE - a tako to bude i ove godine: svaka zemlja sudionica, svaki grad i mjesto na kojemu se proslava odvija - organizira svoje slavlje. Potpuno je nevažno radi li se o susretu nekoliko prijatelja u privatnom studiju ili o koncertnoj večeri u muzeju, galeriji, na radijskoj postaji ili u koncertnoj dvorani. Jedini uvjet jest da svatko (svaka skupina) svoje darove Umjetnosti šalje odnosno razmjenjuje s drugima. 

Rođendan umjetnosti možete pratiti u eteru Trećeg programa HRA od 20 sati do ponoći, u ponedjeljak 17. siječnja, te putem platforme hrti, dok će videostreaming koncerta iz Studija Bajsić biti dostupan na Facebook stranici Dramskog programa Hrvatskog radija. Nakon emitiranja prijenos možete naći u Slušaonici.
Urednice projekta: Adriana Kramarić (Odjel Drama) i Iva Lovrec Štefanović (Odjel Glazbeni sadržaji).
Opširnije: hrt.hr

(Foto: Irina Steiger)