Preskočite na glavni sadržaj

Riječki HNK tijekom ljeta gostuje s 35 izvedbi na 25 destinacija

Intendant Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Marin Blažević izvijestio je u utorak, 7. lipnja, na konferenciji za novinare da će riječki HNK tijekom ljeta gostovati na 25 destinacija u zemlji i inozemstvu, s 35 izvedbi predstava i koncerata.
vrijeme: 07.06.2022. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Gostovanja će biti vjerojatno više jer pozivi u riječki HNK stižu i dalje, rekao je Blažević.
 
Tako će HNK Ivana pl. Zajca sudjelovati na Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu s predstavom "Kad je stao svijet", na 23. Međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav u Umagu s "Variazioni enigmatiche (Enigmatske varijacije)" i "Čeličnim magnolijama", 4. Mediteranskom lutkarskom festivalu u Zadru s predstavom "Kralj Edip", na 29. Primorskom poletnom festivalu u Kopru s istom predstavom te na Kotorskom festivalu kazališta za djecu u Kotoru s "I Cyrano i djevojčica".
 
Kazalište će sudjelovati i na Festival Estivo del Litorale u Trstu s predstavom "Eslissi (Pomrčina)", na Festivalu Grad teatar u Budvi s "Kraljem Edipom", na opernom festivalu Savonlinna u Finskoj s operama "Julije Cezar u Egiptu" i dvostrukom predstavom "Arlecchino & Gianni Schicchi" te drugim festivalima i ljetnim događanjima. Tu su i sudjelovanje na festivalu Summer Classics u pulskoj Areni s baletom "Plamteća voda" te nastup na otvaranju 69. pulskog filmskog festivala s predstavom "Allegro".
 
Intendant Blažević istaknuo je da se nekadašnji završetak sezone riječkoga HNK sredinom lipnja proteklih godina pomaknuo na kraj srpnja.
 
Do kraja sezone u Rijeci je na programu veliko finale koncertne sezone 17. lipnja nazvano "Titan" s djelima Brune Delepelairea, Elgara i Mahlera te nekoliko gostovanja ansambala iz Hrvatske i drugih zemalja.
 
Tako će na riječkoj pozornici nastupiti Zagrebačko kazalište mladih s predstavom Mate Matišića "Ja sam ona koja nisam", Istarsko narodno kazalište s predstavom Yasmine Reza "Bog masakara", Drame Slovenskog narodnog gledališča Maribor s Shakespearovom predstavom "Romeo i Julija" i Baleta SNG Maribor s "Carmina Burana" u koreografiji Edwarda Cluga.
 
Na scenu se vraća i obnovljena opera "Tristan i Izolda" u režiji Anne Bogart s Maidom Hundeling i Larsom Clevemanom u glavnim ulogama, a predstava "Lockclown" riječke Talijanske drame Angela Cecchelina i Davidea Calabresea izvest će se premijerno u Rijeci, nakon prve izvedbe u Opatiji.
 
Izvor: Hina