Preskočite na glavni sadržaj

Riječka Opera gostuje u Mariboru i Zagrebu

​Ansambl riječke Opere 17. rujna 2021. gostuje u Mariboru s Puccinijevom 'Toscom', a dva dana kasnije, 19. rujna, u Zagrebu, s komičnom operetom 'Moć ljubavi' nastalom u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom.
vrijeme: 17.09.2021. - 19.09.2021.
mjesto: Maribor; Zagreb
url: https://hnk-zajc.hr/

„Tosca“ u Mariboru

Puccinijeva „Tosca“ u režiji Marina Blaževića, a pod ravnanjem maestra Philippa von Steinaeckera, u petak, 17. rujna 2021. gostuje u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, a gostovanje označava početak suradnje između dvaju kazališta i dviju opera, riječke i mariborske, koja uključuje po tri međusobna gostovanja. U naslovnoj će ulozi nastupiti glasovita sopranistica, počasna članica riječke Opere Maida Hundeling, koja je kao riječka „Tosca“ već oduševila publiku u Rijeci i pulskoj Areni. Uz nju će, u ulozi Cavaradossija, nastupiti tenor Vitaliy Kovalchuk. U ulozi Scarpije ponovno će biti nenadmašni Giorgio Surian, koji se ovom ulogom proslavio na pozornicama diljem opernog svijeta. Solističku ekipu čine i Luka Ortar kao Cesare Angelotti, Ivan Šimatović kao Crkvenjak, Filip Filipović u ulozi Spolette, Slavko Sekulić kao Sciarrone i Ključar te Vanja Zelčić kao Glas pastira.
 
„Moć ljubavi“ sa Zagrebačkom filharmonijom u Komediji

A zahvaljujući četverogodišnjoj suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Zagrebačke filharmonije, riječki solisti i Riječki operni zbor u nedjelju, 19. rujna 2021. nastupaju u Zagrebu. Riječ je o prvom projektu riječko-zagrebačke suradnje, praizvedbi komične operete „Moć ljubavi“ skladatelja Gjure Eisenhutha u Kazalištu Komedija.
Praizvedbom će ravnati mladi i međunarodno priznati maestro Miran Vaupotić, a u solističkim će ulogama nastupiti Vanja Zelčić, Ana Majdak Fak, Davor Nekjak, Gabrijela Degin, Marko Fortunato i Sergej Kiselev. Riječ je o koncertnoj izvedbi operete koja će svoje glazbeno scensko uprizorenje doživjeti u veljači u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.