Preskočite na glavni sadržaj

'Riječka noć' u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka

U četvrtak, 9. svibnja, u 20 sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, kao pretprogram muzejskog projekta 'Brdo kulture', bit će održana 'Riječka noć'. Riječ je o programu koji će povezati sport i kulturu - dvije osnovne komponente urbanog života - i ukazati na prirodnost te veze.
vrijeme: 09.05.2024. -
mjesto: Rijeka
url: https://ppmhp.hr/

Projekt „Brdo kulture“ je inicijativa koja u našem gradu ima za cilj oživjeti kulturnu scenu i predstaviti građanima Rijeke sadržaje iz kulture, ali i teme koje obilježavaju život grada.
 
Cilj projekta je baštinu - neovisno o tome je li riječ o kulturnoj, povijesnoj, arhivskoj, plesnoj, kazališnoj ili , sportskoj… - učiniti dijelom svakodnevnog života svojih sugrađana i obogatiti život Grada.
 
Potaknuti velikim uspjesima Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i utjecajem koji nogomet ove godine ima na život Grada, ali i činjenicom da su sport i kultura neodvojivo povezane komponente urbanog života, kao pretprogram lipanjskog Brda kulture, u Mramornoj dvorani Muzeja bit će organizirana „Riječka noć“ - manifestacija koja će povezati kulturu i sport, muzej i nogomet, navijače i sugrađane koji vole sport, ali nisu nužno stadionska publika.
 
Uz zanimljive goste iz HNK Rijeke, predstavnika Kluba navijača Armada koja 9. svibnja obilježava 37 godina od osnutka i još poneko iznenađenje, ući ćemo u poseban svijet sporta koji ujedinjuje i jača i - baš kao i kultura - razvija snažan osjećaj pripadnosti i identiteta.
 
U izložbenom dijelu Mramorne dvorane bit će postavljena izložba fotografija „Riječka nogometna sezona 2023./2024.“ autorice Denis Nepokoj na kojoj će - kroz objektiv majstora fotografije iz studija Foto Kurti - biti predstavljeni neki najljepši, najemotivniji, najuzbudljiviji trenuci ove, po mnogočemu posebne, nogometne sezone, ali i predmeti vezani uz nogomet, sport koji je, jasnije i intenzivnije no ikad, povezao Riječane.