Preskočite na glavni sadržaj

Revija malih književnosti 2021. posvećena hrvatskoj književnosti

Revija malih književnosti 2021. posvećena hrvatskoj književnosti
Revija malih književnosti održat će se u zagrebačkom klubu Booksa, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na festivalskom dijelu Revije autorice i autori predstavit će se publici na razgovorima i čitanjima od 10. do 17. studenog u Booksi, a događanja će pratiti objava sadržaja na portalu Booksa.hr te Booksinim društvenim mrežama.
vrijeme: 10.11.2021. - 17.11.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://booksa.hr/

Booksina Revija malih književnosti festival je koji još od 2005. godine predstavlja mlađu generaciju književnica i književnika koji do sad nisu prevođeni i objavljivani u Hrvatskoj, koji dolaze iz zemalja i regija s kojima imamo malo književnih veza, a koji su u svojoj domovini itekako poznati, cijenjeni i nagrađivani.
 
Ove, 2021. godine, Revija malih književnosti vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom. I ovom Revijom nastavljamo istraživati koncept "male književnosti", ovoga puta promatrajući i propitujući vlastitu književnost kao „malu“, stavljajući je u kontekst sa svim dosadašnjim Revijama i zemljama. Na Reviji ćemo ugostiti deset autorica i autora različitih generacija, stilova, žanrova i statusa u našem književnom polju, kako one koji se književnošću tek počinju baviti, koji iza sebe imaju objavljenu jednu ili nijednu knjigu, tako i one koji iza sebe imaju književnu karijeru te koji će na festivalu premijerno predstavili nove radove, koji će prvi put biti objavljeni u festivalskoj antologiji.
 
Revija će na književnim razgovorima i u antologiji Vrijeme misli predstaviti sljedeće autore i autorice: Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomičić i Marija Skočibušić.
 
Raspored događanja je sljedeći:

10. studenog u 19 h, Booksa
- razgovor i čitanje: Espi Tomičić i Enver Krivac
- moderator: Vigor Vukotić

11. studenog u 19 h, Booksa
- razgovor i čitanje: Sana Perić i Vida Sever
- moderator: Vigor Vukotić

12. studenog u 19 h, Booksa
- razgovor i čitanje: Josip Čekolj i Igor Rajki
- moderator: Tomislav Augustinčić

16. studenog u 19 h, Booksa
- razgovor i čitanje: Maja Urban i Lovre Petrić
- moderator: Martin Majcenović

17. studenog u 19 h, Booksa
- razgovor i čitanje: Marija Skočibušić i Lara Mitraković
- moderator: Martin Majcenović