Preskočite na glavni sadržaj

Rekordan broj prijava za Nagradu 'Fran Galović'

Na natječaj za Nagradu 'Fran Galović' ove godine pristigao je rekordan broj knjiga, njih čak 84. Među prijavljenim djelima neka su koja su već dobila ugledne nagrade, ali i veliku kritičarsku, medijsku i čitateljsku recepciju, kao i manje poznata djela, koja možda tek treba otkriti. Sukladno tradiciji nagrade, ali i Galovićevu djelu, osim djela pisanih standardnim jezikom, pristigla su i djela pisana hrvatskim dijalektima (čakavštinom i kajkavštinom).
vrijeme: 15.07.2021. -
url: https://galoviceva-jesen.eu/

Povjerenstvo za dodjelu nagrade, dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Davor Šalat i dr. sc. Matija Ivačić, početkom rujna proglasit će 10 finalista, za koje će se, kao i prijašnjih godina, moći glasovati u knjižnicama, ali i putem interneta.
 
Nagrada „Fran Galović“ dodjeljuje se za najbolje književno djelo hrvatskih autorica i autora na temu zavičaja i/ili identiteta, objavljeno između srpnja 2020. i lipnja 2021. Ove će se godine nagrada dodijeliti po 25. put, i to u sklopu 28. Galovićeve jeseni, međunarodnog festivala književnosti.
 
Dosadašnji dobitnici nagrade bili su Kristian Novak, Monika Herceg, Goran Tribuson, Evelina Rudan, Zoran Ferić, Daša Drndić i drugi.
 
Organizatori Galovićeve jeseni su Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Grad Koprivnica.

Opširnije...