Preskočite na glavni sadržaj

Regionalni festival kazališta RUTA Triglav na Brijunima

Predstavom Kazališta Ulysses 'Nosorog' u petak 5. kolovoza otvara se na Brijunima regionalni kazališni festival 'RUTA Triglav' koji će trajati do 15. kolovoza. 
vrijeme: 05.08.2022. - 15.08.2022.
mjesto: Brijuni
url: https://www.ulysses.hr/

U sklopu festivala predstave će odigrati na Brijunima Beogradsko dramsko pozorište, Gradsko pozorište Podgorica, Gradski teatar Skoplje i Mesno gledališče ljubljansko.
”Ulysses” će se na tvrđavi Minor na Malom Brijunu predstaviti prošlogodišnjom premijerom Ionescovog ”Nosooga” u režiji Lenke Udovički. Predstava je dobila niz nagrada, a igraju Bojan Dimitrijević, Mladen Vasary, Dado Ćosić, Maja Posavec i drugi.
Beogradsko dramsko kazalište predstavit će se u subotu 6. kolovoza s predstavom ”Demokracija” Josifa Brodskog, u režiji Veljka Mićunovića.
Gradsko pozorište Podgorica igra u ponedjeljak 8. kolovoza predstavu Maje Pelavić ”Konji ubijaju, zar ne”, u režiji Kokana Mladenovića, dok će Dramski teatar Skopljeizvesti predstavu Miguel Delibesa ”Karmen”, rađenu po motivima romana ”Pet sati s Mariom”, u režiji Dejana Projkovskog.

Festival ”RUTA Triglav” završava 15. kolovoza kada gostuje Mestno gledališče ljubljansko s predstavom ”Junakinje” prema Ovidijevim ”Heroidama”, u režiji Aleksandera Popovskog.

Nakon festivala, Ulysses nastavlja 22. sezonu, a posebna atrakcija bit će dva koncerta grupa ”Pips, Chips & Videoclips” i ”Hladnog piva”. Ovogodišnja premijera predstave ”Tramvaj zvan čežnja”, rađena u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem bit će održana 27. kolovoza, a redateljica je Lenka Udovički. Ulysses sezonu završava koncertom Vlatka Stefanovskog.