Preskočite na glavni sadržaj

ReFresh+ okrugli stol: Kulturna baština, pripovijedanje i alternativne stvarnosti

Okrugli stol na temu 'Kulturna baština, pripovijedanje i alternativne stvarnosti' održava se u sklopu Kreativnog BootCampa u okviru projekta ReFresh+: Mladi umjetnici i njihove reinterpretacije kulturnih lokaliteta i legendi, a koji je sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa, 8. rujna, s početkom u 19,30 sati, u kreativnom hub-u Prostor na adresi Plančićeva 2, Split. Sudjelovanje je moguće i online putem aplikacije Zoom!
vrijeme: 08.09.2021. -
mjesto: Split
url: https://culturehubcroatia.hr/

ReFresh+ (Young Artists Refreshing Heritage Sites and Legends / Mladi umjetnici i njihove reinterpretacije kulturnih lokaliteta i legendi), projekt sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa, okuplja partnere iz Slovenije, Rumunjske, Španjolske, Finske i Hrvatske s ciljem promicanja europske kulturne baštine i okupljanja mladih interdisciplinarnih umjetnika koji će zajedno raditi na tumačenju značajnih lokaliteta i legendi u dvije zemlje: Rumunjskoj i Sloveniji.
 
U fazi predprodukcije, udruga Culture Hub Croatia je odgovorna za organizaciju Kreativnog BootCamp-a (7. -11. rujna u hibridnom obliku, u Splitu i online) kako bi se olakšala buduća umjetnička kokreacija i pružili korisni alati i metode koje će umjetnici moći ponovno koristiti za timski rad u sljedećoj fazi projekta.
 
Okrugli stol organiziran je kao javni događaj u okviru BootCamp-a s ciljem rasprave o kreativnom pristupu tumačenju kulturne baštine, uključujući pripovijedanje i alternativne stvarnosti, za razmjenu iskustava na terenu, inspiriranje mladih umjetnika, ali i šire javnosti.
 
Sudjelovanje je moguće dolaskom u kreativni hub Prostor (Plančićeva 2) ili online. Registracija za sudjelovanje putem Zoom aplikacije dostupna je na poveznici.

Za posjetitelje koji dolaze osobno u Prostor, registracija nije potrebna.

Creative BootCamp je podržan od programa Europske unije Kreativna Europa, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Ureda za udruge, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.