Preskočite na glavni sadržaj

ReArt festival - božićno izdanje online

ReArt festival - božićno izdanje online
Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART ove je godine uspješno organizirala ReArt festival 2020. u ljetnom izdanju te najavljuje i svoje zimsko izdanje. Božićno izdanje ReArt festivala održat će se online od 11. do 20. prosinca 2020. na društvenim mrežama i blogovima ReArt festivala.
vrijeme: 11.12.2020. - 20.12.2020.

ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. Festival stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja te promiče kulturu recikliranja. Festival promovira lokalne umjetnike i kreativce te se vodi motom „Misli globalno kupuj lokalno“ potičući „uradi sam“ kulturu.
 
Ove godine platforma za umjetnost kroz ReArt festival će biti predstavljena online u gotovo 10 dana raznolikog programa. Cilj je kroz kreativan sajam prezentirati što više izlagača potičući ih na kreativnost kroz snimanje i video isječke kako bi se što bolje predstavili publici. Naravno da online ne može zamijeniti uživo, no kroz multimedijalno predstavljanje lakše će publika doći do izlagača, zapratiti njihove stranice i kontaktirati ih radi kupovine njihovih proizvoda.
 
Time pozivamo i na zajedništvo orijentirajući se malim proizvođačima, umjetnicima, kreativcima koji su tek započeli svoj brand i šireći pomoć starijima za predstavljanje u online okruženju.
 
Predstavit će se 28 ReArtovih izlagača i poticati na „Misli globalno, kupuj lokano” kako bi zainteresirani online mogli pronaći jedinstvene blagdanske poklone te podržati male proizvođače!
 
Online izdanje festivala koncipirano je na način da će predstaviti kreativan sajam kroz izlagače iz raznih grana primijenjenih umjetnosti kao što su nakit, igračke, časopisi male naknade, dizajnirana odjeća, biljna kozmetika ili razni uporabni i ukrasni predmeti. Predstaviti će i razne umjetnike u smjerovima slikarstva, ilustracije ili grafike te na taj način stvoriti ReArtovu platformu za umjetnost i online.
 
Uz kreativni sajam ReArt stavlja naglasak  i na reciklažu te ponovno korištenje stvari kako bi se potaklo očuvanje okoliša i naše Planete, jasno je i iz samog imena (REciklirati) festivala, zato će se kroz zanimljive, pomalo multimedijalne video uratke predstaviti i „uradi sam” DIY kutak ReArta.
 
Izložba koja je je svojevrsna retrospektiva pod nazivom „Plakati ReArt festivala” u virtualnoj galeriji predstaviti će dizajnerske plakate svih dosadašnjih ReArt festivala ljetnih i zimskih izdanja uz pokoju fotografiju.
 
ReArtov kreativni duh nema kraja, tako da se pripremaju i mala iznenađenja unutar 10 dana a koja su to, saznati ćete ako zapratite ReArt festival na nekoj od društvenih mreža!
 
ReArt festival je projekt Udruge REART te ove godine u organizaciji sudjeluju Valentina Grubačević, Šimun Padovan, Slađana Zubić, Marija Petrušić, Marija Vidaković Tulić i Iva Martinović. Projekt je sufinanciran od strane Grada Osijeka a ovim putem se zahvaljujemo svim kreativnim pojedincima na pomoći oko organizacije.
 
ReArt festival Vas poziva na online izdanje koje će se održati od 11. do 20. 12. 2020. na društvenim mrežama i blogu te još jednom prenosi poruku „Ovih blagdana kupujmo lokalno”.
 
http://reartfestival.blogspot.com/
 
https://hr-hr.facebook.com/reart.fest/
 
https://www.instagram.com/reartfestival/
 
http://udrugareart.blogspot.com/