Preskočite na glavni sadržaj

Razgovorima o stvaralaštvu zatvara se ovogodišnje izdanje 'Fragmenata odrastanja'

Prvi puni krug putujućih razgovora o mentalnom zdravlju koji za mlade organizira tim programa 'Pukotine' zatvorit će se povratkom u Zagreb, u subotu, 15. travnja, u 11 sati, dvorani F22 u Frankopanskoj ulici br. 22, kada će se održati 'Fragmenti odrastanja vol. 5'. Tema ovog susreta je stvaralaštvo, a vlastita iskustva pred publiku donose kulturna radnica Tena Starčević, plesač Luciano Plazibat i student produkcije David Uranjek.
vrijeme: 15.04.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/pukotine.hr

Fragmenti odrastanja, serija putujućih razgovora s mladima o važnim životnim pitanjima, od proteklog je lipnja sve do ovog travnja u organizaciji platforme PUKOTINE proputovala hrvatskim gradovima (Zagreb, Sisak, Varaždin, Rijeka) pronoseći svijest o važnosti brige o mentalnom zdravlju generacija koje dolaze. Tim PUKOTINA zajedno sa svojim gostima hrabro otvara teme i pitanja na koja u sve užurbanijoj svakodnevici mladi ljudi rijetko nailaze na relevantne odgovore. Posvećujući posebno vrijeme otvorenom razgovoru, otvaranju i razotkrivanju vlastitih i zajedničkih pukotina, ovaj projekt postao je sigurno mjesto za postavljanje pitanja, potragu za odgovorima i vlastitom identifikacijom. Na dosadašnjim susretima razgovaralo se bez zadrške i predrasuda o najrazličitijim temama, od svakodnevnih do onih koje još uvijek predstavljaju svojevrsni tabu. 
 
Uz vodstvo glumca Adriana Pezdirca, o stvaralaštvu kao unutarnjem pokretaču, svojim zanimljivim poslovima i karijerama temeljenima na kreativnosti, ali i nošenju sa svime onime što odrastanje i odluka o izboru ovih profesija donose, ovaj će puta govoriti troje mladih kreativaca: Tena Starčević, povjesničarka umjetnosti i kulturna radnica iza koje je nekoliko zanimljivih autorskih kustoskih koncepata, David Uranjek, student produkcije na Akademiji dramske umjetnosti koji svoje producentsko umijeće brusi na poznatim televizijskim show programima te Luciano Plazibat, plesačka zvijezda, koreograf i poznati influencer. Potporu mladim sudionicima će svojom stručnošću dati i tim psihoterapeuta iz PUKOTINA: Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Josipa Mihić, Martina Ferić i Mihael Kozina.
 
Nakon inspirativnih razgovora u glavnom dijelu programa, druženje svih sudionika nastavit će se u neformalnijoj atmosferi. Ulaz na „Fragmente odrastanja vol. 5“ je slobodan, a cijelo će se događanje moći pratiti i online na Facebook stranici platforme PKTN. Tim PUKOTINA poziva vas da zagrebačkim susretom zajednički zaključite ovaj ciklus razgovora o suočavanju s izazovima odrastanja i još jednom osjetite snagu međusobnog dijeljenja, povjerenja i otvorene komunikacije. 
 
PUKOTINE su suradnički program Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PrevLab-a), kolektiva BoliMe i organizacije FamilyLab, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.