Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor s dobitnicom Nagrade EU za književnost Anjom Mugerli

Povodom dodjele Nagrade Europske unije za književnost, u parku ispred Bookse, 15. rujna, u 19 sati, održat će se razgovor s ovogodišnjom dobitnicom nagrade, slovenskom spisateljicom Anjom Mugerli. S njom će o njenoj nagrađenoj zbirci priča 'Bee Family '(Čebelja družina) razgovarati Miljenka Buljević.
vrijeme: 15.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://booksa.hr/

Zbirka se sastoji od sedam kratkih priča povezanih ritualima, drevnim običajima i tradicijama slovenske kulture koji su preneseni u drugačiji kontekst ili suvremeno okruženje, gdje dobivaju nove uloge i oblike. U prvom planu nalazi se tema obitelji - neostvarene, razdvojene okolnostima, moguće u drugačijim uvjetima - koju autorica vješto smiješta u svijet koji nam se čini stran, iako u njemu živimo.
 
Anja Mugerli (1984.) diplomirala je na slovenskim studijima te magistrirala studije performansa i kreativno pisanje. Njena debitantska zbirka kratkih priča Zeleni fotelj objavljena je 2015., a prvi roman, Spovin, 2017. godine. Njeno pisanje karakterizira suptilnost i psihološki uvid u živote protagonista. Piše i drame, od kojih su neke nagrađene međunarodnim nagradama. Govori engleski, španjolski i talijanski te živi u Novoj Gorici.
 
Program se održava uz potporu Nagrade Europske unije za književnost.
 
Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.