Preskočite na glavni sadržaj

Radionice za djecu i roditelje u Mediteranskom plesnom centru

U sklopu umjetničke rezidencije za projekt BLEND, u Mediteranskom plesnom centru 13. kolovoza s početkom u 17 sati održat će se dvije radionice za roditelje i djecu.
vrijeme: 13.08.2023. -
prijava: 12.08.2023
mjesto: Svetvinčenat
url: https://www.facebook.com/mediteranskiplesnicentar/

Projekt BLEND jedan je od odabranih projekata na Javnim pozivima za rezidencije Mediteranskog plesnog centra u 2023. godini. BLEND nastaje u suradnji umjetnica Irme Unušić, Željke Jakovljević, Jovane Rakić i Milene Todorović, koreografkinja posvećenih radu s mladom publikom i aktivnih na nezavisnim plesnim scenama Hrvatske i Srbije. Nastao iz osobne potrebe da ove umjetnice svoj stvaralački prostor podijele međusobno i sa svojom djecom, BLEND se ubrzo pretvorio u koreografsko istraživanje raznih generacija, svojevrsni laboratorij zajedništva djece i odraslih koji zajedno stvaraju. Tako će i na rezidenciji u Svetvinčentu uz umjetnice sudjelovati i njihova djeca Kosta (8), Gea (7), Todor (5), Srna (4) i Neo (4).
 
Međugeneracijskim susretom kroz plesno-istraživački rad otkrivaju se, stvaraju i ispituju metodologije rada s ciljem da nastali rezultati budu temelj za stvaranje instalacijsko-plesnog umjetničkog formata za djecu i njihove odrasle, za međugeneracijske odnose i publiku koja nema ograničenja u godinama.
Plesna improvizacija je pritom alat za spajanje iskustava, uspomena, uobičajenih obrazaca kretanja, želja, prijedloga, navika iz kojih nastaju nova zajednička sjećanja.
 
13.8.2023. MEDITERANSKI PLESNI CENTAR, SVETVINČENAT
17-18 sati CONTAKIDS RADIONICA (roditelji i djeca uzrasta od 2 do 5 godina)
18-19 sati BLEND OTVORENI LAB (za sve starije od 4 godine)
 
Sudjelovanje u radionicama besplatno je uz opciju preporučene donacije.
Prijave za sudjelovanje su obavezne, a primaju se putem info@mediteranskiplesnicentar.hr najkasnije do subote 12.8.2023.
Prethodno plesno iskustvo nije nužno – sudionici trebaju ponijeti udobnu odjeću i dobru volju!
 
Opširnije:
FB-događanje