Preskočite na glavni sadržaj

Radionice i animirani filmovi za djecu i mlade na 2. izdanju festivala Animafin

Festival animacije za djecu i mlade Animafin održava se 16. prosinca 2023. godine u Centru KNAP. Ulaz na sva događanja je besplatan!
vrijeme: 16.12.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.animafin.eu/

Za filmski program u velikoj dvorani nije potrebna najava. Za radionice u učionicama je obavezna najava mailom na centar@knap.hr, mjesta se zauzimaju do popunjenja kapaciteta od 15 polaznika po radionici. Festival organizira Luma Film u partnerstvu s Centrom KNAP, a sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra.
 
Glavni dio festivala čine projekcije vrhunskih kratkih animiranih filmova iz cijelog svijeta. Filmovi nastali u proteklih nekoliko godina, osvajali su značajne nagrade ne samo stručnih žirija već i publike. Filmovi su namijenjeni prvenstveno djeci i mladima te njihovim obiteljima, ali su prikladni i za sve ljubitelje kvalitetne animacije. Radionice su važna sastavnica festivala jer uključuju građanstvo i omogućuju bolje razumijevanje procesa nastanka umjetničkih djela. Djeca će na radionicama biti potaknuta na čitanje knjiga, pričanje priča, te se okušati u stvaranju vizualnih umjetnosti.
 
Prvi Animafin održan je 2. prosinca 2022. godine u kinu Tuškanac. "Ideja za pokretanjem festivala nastala je tijekom provođenja Škole animacije Luma filma u okviru koje se redovito prikazuju kvalitetni naslovi polaznicima škole. Došlo se do zaključka da šire građanstvo nema puno prilika pogledati kvalitetni animirani film, te se iskristalizirala želja za osnivanjem festivala s fokusom na filmove za djecu i mlade. Kroz festival se djeca i mladi, ali i šira publika može susresti s pravim draguljima animacije iz cijelog svijeta," ističu organizatori. Kuratorica festivala je producentica Maša Udovičić.
 
Nakon svake projekcije publika će imati priliku glasovati za najbolji film, a rezultati će biti objavljeni na stranicama festivala. Opširnije…