Preskočite na glavni sadržaj

Radionica za one koji žele slušati grad – 'Šapat zidova' u Puli

Radionica za djecu i mlade 'Šapat zidova' Bacača Sjenki će se održati od 15. do 17. studenog u Klubu Pulske filmske tvornice.
vrijeme: 15.11.2022. - 17.11.2022.
mjesto: Pula
url: https://bacaci-sjenki.hr/

ŠTO: “Šapat zidova” – radionica osluškivanja grada i istraživanja njegove višeslojne resursnosti
ZA KOGA: za polaznike od 8 do 13 godina
GDJE: Klub Pulske filmske tvornice, Ul. Alfreda Stiglicha 12, 52100 Pula
KADA: 15.-17. studenog 2022. – od 14.30 do 16.30 h
TKO: Boris Bakal (Bacači sjenki) & Igor Zanzerović (Pulska filmska tvornica)

Boris Bakal, kazališni i filmski redatelj, glumac, intermedijalni umjetnik, aktivist, javni povjesničar, kustos, edukator te suosnivač i umjetnički voditelj udruge Bacači Sjenki. Tijekom više od četrdeset godina karijere stvara kazališne i filmske projekte, predstave, multimedijalne instalacije te pokreće kulturno-socijalno-političke inicijative koje su predstavili i/ili producirali festivali i manifestacije u više od dvadeset zemalja širom svijeta
 
Igor Zenzerović je izvedbeni umjetnik i predavač na mnogobrojnim kreativnim radionicama za sve uzraste i potrebe, sa posebnim fokusom na mlade. Osnivač je i multimedijalnog i književnog foruma “Predvečer Poetike” koji provodi već četiri godine. Igor trenutno radi u udruzi ZUM gdje se bavi problemima mladih i zajedno sa njima radi na rješavanju istih.
 
Pozivamo one koji žele osluškivati grada na interdisciplinarnu radionicu Šapat Zidova, u kojoj istraživači i stručnjaci različitih profesija (dramaturgija, arhitektura, povijest umjetnosti, novinarstvo, sociologija, film i dr.), daju priliku poučiti polaznike kako promatrati prostor iz više motrišta, kako istražiti vidljive i nevidljive koreografije prostora i sam grad u kojem žive te prikupiti njihova audiovizualna obilježja. Polaznici u ovoj radionici uče promatrati svijet oko sebe, a i razumjeti grad i njegove prostore kao zajednički resurs svih građana.
 
Cilj radionice je pronjuškati i zabilježiti tragove gradske materijalne i nematerijalne urbane baštine, otkriti njezine povijesne i društvene dinamike i konotacije te povezati s konkretnim gradskim arhitektonskim i graditeljskim naslijeđem. Na osnovu toga polaznici će osmisliti mikro hipertekstualnu turu po dijelu Pule te na nju povesti svoje roditelje, prijatelje i ostale zainteresiranje sugrađane.
 
O programu i radionici ‘Šapat zidova’ te načinu prijave pročitajte ovdje: https://bacaci-sjenki.hr/radionica-za-one-koji-zele-slusati-grad-sapat-zidova-u-puli/
 
Program “Šapat zidova” sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.
 
Rad Bacača sjenki sufinanciraju Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – program Media, Erasmus+, Europski socijalni fond i mnogi drugi.