Preskočite na glavni sadržaj

Radionica 'Pisanje za film'

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu. Prijave za radionicu otvorene su do 31. listopada 2021.
vrijeme: 21.10.2021. - 31.10.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://kkz.hr/

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vršiti će se selekcija odnosno odabrati 5 do 6 polaznika/ica radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz osam dvosatnih sesija u studenom i prosincu 2021. 

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od osam dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.  

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima kroz ukupno osam dvosatnih susreta.

Prijave do 31. listopada 2021. na visnja.pentic@gmail.com

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović. Diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica strukovne nagrade Vladimir Vuković za novog kritičara 2012. i godišnje nagrade za najboljeg kritičara 2016.

Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti na Trećem programu Hrvatskog radija, časopisima Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana i Zapis, ranije u Vijencu i Zarezu.