Preskočite na glavni sadržaj

Radionica kreativnog pisanja u Jastrebarskom

U organizaciji Kreativnog studija Zvrk u utorak, 20. veljače, od 15 do 17 sati, u Glazbenoj školi Jastrebarsko održat će se radionica kreativnog pisanja za djecu i mlade od 9 do 17 godina. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu!
vrijeme: 20.02.2024. -
mjesto: Jastrebarsko
url: https://www.facebook.com/zvrk.hr/

Prijava je na mail kreativni.studio.zvrk@gmail.com do ponedjeljka, 19. veljače navečer, a broj sudionika je ograničen.
 
Kreativni studio Zvrk u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe program za poticanje čitanja i pisanja "Vrelo zavičaja" provodi već šest godina, a u sklopu njega postavljeno je pet Malih besplatnih knjižnica (u Jastrebarskom, Klinča Selima i Krašiću), organizirana predstavljanja knjiga i susreti s poznatim književnicima te održane brojne radionice kreativnog pisanja, uživo i online. Na dosadašnjim radionicama pisanja sudjelovala su djeca i mladi iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine. U Jastrebarskom će se ovoga proljeća održati predstavljanje prve knjige "Vrelo zavičaja" s najboljim pričama, pjesmama i tekstovima nastalima na dosadašnjim radionicama pisanja, kao i susret svih mladih spisatelja koji su do sada sudjelovali na njima. 
 
I ovu radionicu kreativnog pisanja vodit će magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe koja kaže: "Cilj svih naših radionica kreativnog pisanja je pokazati da pisanje može biti zabavno. Rado bismo da se na ovu radionicu prijave i oni kojima pisanje inače baš i nije omiljena aktivnost - dokazat ćemo im da pišući mogu putovati kroz vrijeme, smišljati svoje vlastite uzbudljive zgode i pustolovne priče."  
 
Održavanje programa "Vrelo zavičaja" pomažu Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Društvo hrvatskih književnika i Grad Jastrebarsko.